Over mij

Ik ben Remco van der Werff, ik ben 30 jaar en werk en woon in Utrecht. Ik ben opgegroeid in een familie waarvan een groot deel werkzaam is binnen het speciaal onderwijs of in de zorg. De neiging om mensen te helpen is mij daarom met de paplepel ingegoten. Cliënten en mensen in mijn omgeving omschrijven mij als open, gevoelig en betrokken. Ik hou van een open manier van communiceren, waardoor mensen zich snel op hun gemak voelen.

Werken als Psycholoog

Als psycholoog leer ik het meest van cliënten en ervaringsdeskundigen. Het helpt mij om te horen hoe zij hun beleving en klachten zelf onder woorden brengen. Hierdoor wordt het duidelijk wat er speelt en waar de behoeften liggen. Het intensieve contact met hen zorgt er niet alleen voor dat ik de ander leer begrijpen, maar ook mezelf. Hierdoor blijf ik leren over mijn eigen gedachte- en gedragspatronen en hier heb ik dagelijks profijt van. Mijn doel is om dit ook bij jou mogelijk te maken, want dit maakt het leven vaak een stuk gemakkelijker.

Autisme & ADHD

Als scholier kreeg ik een bijbaan op een sociale werkplaats, dit heeft er vervolgens voor gezorgd dat ik psycholoog wilde worden. Daarom ben ik Klinische Psychologie gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam.  Na mijn studie ben ik eigenlijk per toeval terechtgekomen bij een specialistische Autisme poli in Amsterdam. Dit bleek een schot in de roos en ik ben daar van 2015 tot 2019 werkzaam geweest. Ik heb daar specialistische kennis opgedaan op het gebied van diagnostiek en behandeling van Autisme & ADHD. Binnen dezelfde instelling heb ik ook tijdelijk gewerkt op de Poli Persoonlijkheidsstoornissen en Complex Trauma. Hoewel dit zeer leerzaam was, besefte ik dat mijn affiniteit ligt bij Autisme & ADHD.

Vipassana

Door middel van een intensieve 10-daagse meditatie training (Vipassana techniek) heb ik geleerd om Mindfulness onderdeel te maken van mijn dagelijks leven. De positieve effecten hiervan ervaar ik bijvoorbeeld op momenten waarop ik geneigd ben te piekeren, overweldigd wordt door emoties of wanneer ik fysieke pijn ervaar.

Het beoefenen van Mindfulness heeft mij laten inzien hoe groot mijn eigen aandeel is in de mate van pijn of geluk dat ik ervaar in mijn leven. Daarnaast sta ik beter in contact met mijn lichaam en ervaar ik meer zelfvertrouwen en rust. Daarom neem ik deze ervaring graag mee in onze gesprekken. Indien hier geen behoefte aan is zal ik dit uiteraard achterwege laten.