Mindfulness

Pijn is onvermijdelijk in het leven; we komen allemaal in situaties terecht die ongewenst, pijnlijk of zelfs traumatisch zijn. Veel van de klachten die wij als mens ervaren ontstaan echter op het moment dat wij bezig zijn met het verleden of de toekomst. Een emotie als angst is bijvoorbeeld gericht op de toekomst; er staat iets vervelends te gebeuren. Ook is piekeren vaak gericht op een situatie uit het verleden of in de toekomst:

“Ik had dit moeten zeggen. Ik had dit moeten doen. Ik moet morgenochtend fris zijn, val ik nog wel in slaap? Hoe ga ik dit toch aan hem vertellen?”

Ik wil je laten ervaren dat je zelf invloed kunt uitoefenen op klachten, door middel van acceptatie & Mindfulness.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness leert je om meer gericht te zijn op je ervaring in het hier en nu. Het is een proces van volledig en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Dit stelt je in staat om vanuit meer rust te reageren op situaties in het leven.

Bij Mindfulness-meditatie is het de bedoeling om o.a. de aandacht te richten op het lichaam, de ademhaling of op de geluiden in je omgeving. Door het richten van de aandacht en de accepterende houding leer je geluiden, gedachten of ongewenste lichamelijke ervaringen gemakkelijker los te laten, zodat je er minder of niet meer door gehinderd wordt.

Mindfulness en meditatie worden nogal vaak gezien als zweverig en vaag, dit is echter niet het geval. Je leert door middel van aandachtstechnieken op een effectieve en accepterende manier om te gaan met stress en spanningen.