Klachtenregeling

Autisme inZicht voldoet aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg en is aangesloten bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris en geschillencommissie via Solopartners.

Externe, onafhankelijke klachtenbehandeling

Ik streef ernaar zo goed mogelijke zorg te verlenen, door de professionele richtlijnen te volgen en mij te houden aan de beroepscode van het NIP (zie Kwaliteit). Toch kan het gebeuren dat je hierover niet tevreden bent, indien dit gebeurt kun je dit aan mij laten weten. Als wij samen niet tot een oplossing komen kun je contact opnemen met de onafhankelijke klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zal dan een gesprek aangaan met ons beiden, apart van elkaar. In sommige gevallen volgt er een gesprek met alle partijen welke de klachtenfunctionaris begeleidt.

Wat als de Klachtenfunctionaris niet tot een oplossing kan komen?

Het komt voor dat het gesprek met de klachtenfunctionaris niet tot een gepaste oplossing leidt voor jou. Je kunt dit aangeven bij de klachtenfunctionaris, zodat hij kan helpen met de begeleiding richting de geschilleninstantie. De geschilleninstantie zal ook met beide partijen in gesprek gaan en uiteindelijk tot een uitspraak komen. Deze uitspraak is bindend. Een geschilleninstantie mag en kan een boete opleggen.Je bereikt de klachtenfunctionaris van Klachtenregeling.nl gemakkelijk door te bellen naar telefoonnummer 085-4858560. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Of stuur een mail naar info@klachtenregeling.nl. Voor meer informatie kun je kijken op www.solopartners.nl, www.klachtenregeling.nl en www.landelijkmeldpuntzorg.nl.